tisdag, juli 1

MSB söker lokaler i Stockholm

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ska samverka, vara en öppen, kompetent och drivande myndighet.
Myndigheten behöver därför lokaler som kan stödja verksamheten. Idag startar arbetet att söka lokaler i Stockholmsområdet som kan möta den nya myndighetens krav.

MSB:s lokaler i Stockholm kommer att innehålla verksamhet som blir mycket kontaktintensiv och är avsedd att fungera som mötesplats för myndigheter och andra samhällsaktörer såväl i ett normalläge som under en kris.
Det innebär att lokalerna ska vara lättillgängliga, även för personer med funktionshinder, representativa och därmed inbjudande till möten och samverkan. Även kontorsrum eller kontorslandskap ska inbjuda till möten och samverkan.

Samtidigt ska lokalerna fungera väl i händelse av en allvarlig händelse eller kris och kunna erbjuda ett bra skalskydd, kunna utrustas med reservkraft, säkra tele- och datakommunikationer mm. Dimensionering ungefär 200 anställda och 4 000 kvadratmeter plus källarutrymmen, bra sammanträderslokaler, plats för en lägescentral på ungefär 250 kvadratmeter och inflyttning vid årsskiftet.

Prospekt skickas till Ulf Wennerberg Konsult AB, Luntmakargatan 90, 113 51 Stockholm eller via epost till adressen uw -snabela- uwkonsult.se, där snabela ersätts av @. Ulf Wennerberg nås också på telefon 08-612 30 45.


(Den kryptiska formuleringen av epostadressen beror på att det minskar risken för spammail.)

1 kommentar:

Macke sa...

Här i Tensta finns ett stort underjordiskt garage som jag tror inte används så mycket. Det kan bli en härligt spännande bunker med bra hemlig skumraskig känsla om ni inreder på rätt sätt. I närmiljön ligger Tensta Centrum med en fräsch kvarterspub, några tämligen egendomliga souvenirbutiker samt fri försäljning av droger vid bakre utgången. En bank kommer snart att öppna där också, och Lidlbutiken är känd för låga priser.
Förutsättningarna för täta möten med FRA på Lovön torde också vara goda, då det går goda vägförbindelser genom Spånga mot Bromma.
Välkommen till förorten!