onsdag, augusti 20

Strax midnatt nu igen...

...men idag gick vi hem allihop före sju, utom Helena Lindberg som har längre dagar hela denna vecka.

Sekretariatet har idag fått förstärkning av Key Hedström, chefsjurist på Räddningsverket, och det är tur det för nu slutspurtar vi för att hinna få ut alla förslagen till;
experterna i MSB-kommittén, referensgruppen och till arbetstagarorganisationerna, som alla har kallats till möten nästa vecka.
I morgon får vi ytterligare förstärkning från Maria Broms-Hagelin, chefsjuristen på KBM och eventuellt någon jurist till.

Det är nu en hel del viktiga dokument som ska fram, först och främst instruktionen för MSB, sedan diverse ändringar i förordningstexter och förslag till regleringsbrev.
Men dessutom finns ett utredningsuppdrag som ska redovisas för regeringen 1 september, nämligen frågan om hur samordningen av krisberedskapen ska ske.
Allt detta finns framme som utkast, men nu ska skarpögda juristögon skärskåda texterna och morgondagen kommer vi använda till att tvätta texter.

Mer om de sakerna senare, men detta är vad vi gör just nu.
Parallellt pågår alltså lokalsökande i Stockholm och på fredag lägger Helena Lindberg sista pusselbiten i sitt chefspussel.

Tack till en försynt men skarpögd medarbetare på KBM som påpekade en stavfelsmiss i bloggen, det går fort att skriva texterna här, så det uppstår missar ibland. Jag som ansvarar för skötseln av bloggen är väldigt tacksam för fler ögon och påpekanden om fel eller missar, eftersom detta är det 95:e inlägget och det går, som sagt, fort.

Och nu är klockan midnatt igen, så stundtals är väl inte skärpan den bästa!

Men en liten efterlysning:
Jag har letat men hittar ingen annan vare sig utredning, kommitté eller myndighet som använder blogg på det här sättet för att ständigt ösa ut vad vi gör till medarbetare och andra. (Främst medarbetare avslöjar ip-statistiken, och runt 100 läsare om dagen. Den statistiken ligger synlig för alla i högerspalten ganska långt ned.)

Någon som kan tipsa om likande aktiviteter någonstans?

Eva

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet inte om det finns andra som har en lika aktiv blogg, eller ens en blogg överhuvudtaget. Det är roligt att se att ni anammat ny teknik och verkligen vill nå ut med information. Det bådar gott för hur den nya myndigheten kommer att fungera!

Så, tack för att ni kanske är först :)

Anonym sa...

Tack själv!
Eva

Kalle Hedlund sa...

Hej,

Vi är en avdelning på Räddningsverket som arbetar med distansutbildning (http://lscnytt.wordpress.com/).

Självklart bloggar vi om vad vi gör och vi vet att det är många som läser det och på det sättet skapar vi transparens och uppmärksamhet kring "våra" frågor samt att vi får ett kontaktnät och bollplank utanför myndigheten.

Vi var med i en diskussion på bloggen weconverse förra året om detta http://www.weconverse.com/2007/06/07/bloggar-myndigheter-inte/ där en intressant diskussion blommade upp.

IDG skrev också om detta http://upphandling24.idg.se/2.1062/1.122324

Det skulle vara kul om fler experter/sakkunniga inom myndigheter delade mer sig av sina kunskaper och erfarenheter. Många myndigheter (inkl. vår egen) brukar ju klaga på att de inte får ut informationen som de vill. Men hur många facebookar, har wikis, bloggar, msn, kommenterar andras bloggar mm?

Anonym sa...

Kalle, det skulle jag naturligtvis ha nämnt. Det ligger en länk till den bloggen ni driver också från den här sidan i länkskafferiet.

Fler synpunkter välkomnas!
ER