torsdag, december 18

Bloggen avvecklas i morgon

I morgon fredag den 19:e överlämnas slutrapporten till försvarsminister Sten Tolgfors. Det blir slutpunkten på den här bloggen och alla aktiviteter här på bloggen och på hemsidan.

Sista chansen att kommentera via den här kanalen från och med nu till och med fredag klockan 20.
Därefter stängs kommentarsmöjligheten och MSB-bloggen läggs i arkiv. Men den kommer att finnas på samma plats under något år för den som vill läsa, med alla stavfel och allt!

Förslagslådan på hemsidan stängs också. Och på motsvarande vis stängs hemsidan sedan slutrapporten med alla bilagorna lagts in där och sidorna uppdaterats något. Det kan ju ta några dagar, det är bråda dagar också för medarbetare på kommittéservice.

MSB-kommitténs sekretariat tar inte jullov utan går hem, för gott.

Hur blir det sen då i MSB. Blir det en blogg?
Ja, det lutar nog åt det. I varje fall blir det en blogg i Intranätet som det låter just nu. Varför? Jo, därför att bloggen är något som väldigt många medarbetare spontant nämner som ett positivt inslag under ett ganska omfattande förändringsarbete.
Antagligen blir det en extern blogg också, det är ett projekt under utredning.

Sen vet vi i sekretariatet, att när vi går hem, så är det andra som sliter desto hårdare på dagens Räddningsverk, på Krisberedskapsmynidgheten och Styrelsen för psykologiskt försvar. Det finns även ett antal konsulter som ligger i för att allt ska fungera vid årsskiftet. Webbplats, Intranät, hela IT-nätet, administrativa funktioner och rutiner, praktikaliteter som skyltar, post och den verksamhet som måste fungera året runt, dygnet runt.

Kan man inte nå MSB-kommitténs sekretariat efter fredag? Jodå, kontaktuppgifter kommer i morgon. Här på bloggen.

ER

4 kommentarer:

J sa...

Bloggen är ett väldigt bra verktyg och MSB bör definitivt ha en extern blogg. Det visar på en öppen myndighet som tycker det är viktigt med kommunikation och relationer. Inte minst är bloggen ett bra verktyg för att stärka varumärket, vilket kan behövas initialt.
Så min uppmaning är att fortsätta i samma anda, det kan vi/MSB bara vinna på!

Martin sa...

Hej!

Kul att höra att bloggandet kommer att fortsätta även efter nyår fast i lite andra former. Möjligheterna till dialog ökar ju avsevärt! Är det klart vem/vilka som kommer ha bloggen på intranätet?

Den här bloggen har faktiskt varit ett av de få ljus som funnits i omorganisationsmörkret under hösten :) . Snabba uppdateringar och snabba svar på kommentarer. Tack!
/Martin SRV eller MSB :)

Valross sa...

Jag är prenummerant på KRISberedskap från KBM och jag vill bara slå ett slag för att det ska komma ut liknande skrifter i pappersformat även i framtiden. Som student (Biståndsingenjörsprogrammet på Högskolan i Skövde) är det intressant att läsa om vad som görs i Sverige, då det oftast i utbildningen är fokus på vad som görs i utlandet.

Personligen känns det lite märkligt att läsa en blogg där en myndighet/staten är avsändare, men det är väl snarare en begränsning i mig som mottagare, inte i själva formatet. Jag har nog lyckats bli gammalmodig trots att jag inte fyllt 30 än.

MSB-kommittén sa...

Hej J och Martin, tack.

Förhoppningsvis blir det lite ljusare framåt våren när nu de grundläggande förutsättningarna är klara åtminstone. Men vi inser allihop i sekretariatet att detta har varit ett enormt påfrestande år för många.

Martin - nej, inga organisatoriska frågor kring bloggar är klara ännu.Min gissning är att det blir en blogg som riktar sig till medarbetarna internt, teknik för det är förberett, och kanske en extern blogg som i så fall måste vara genomtänkt och skötas av flera personer.

Valross - du har rätt. SRV har ju idag en blogg kopplad till lärcentrum, men förutom den känner jag inte till någon myndighet som har en blogg. Det finns också en del juridiska knutar att lösa, och framförallt som alla vet måste en blogg vara både uppdaterad ofta och innehålla läsvärda inslag.

Så MSB-kommittén (som är en myndighet i sig) har kanske startat ett nytt sätt att kommunicera med omvärlden som är värt att försöka få med in i MSB.
Om tidningsfrågan så återkommer vi, jag hoppas kanske att Valross och andra även komer att få en publikation att läsa på nätet, men det är nu upp till kommunikationsenheten och de två publicisterna där att diskutera den frågan först, sen får vi se hur MSB kommer att göra.
Mvh
Eva