tisdag, juni 24

Besök i Sollefteå

Helena Lindberg besökte Sollefteå på tisdagen tillsammans med Marianne Sjöblom, personalchef på KBM, och Thord Eriksson, huvudsekreterare i MSB-kommittén samt Eva Rundkvist, infoansvarig.

Mötet var välbesökt och stämningen samlad, lugn men allvarlig. Många medarbetare är oroliga för sin framtid och för hur det ska gå med den verksamhet de arbetar med.

Helena Lindbergs viktigaste budskap till medarbetarna i Sollefteå är att verksamhet som idag bedrivs i Sollefteå inte kommer att avvecklas, utan lokaliseras om till andra orter, främst Sandö och Karlstad. Det finns alltså en möjlighet att följa med, och detaljer kring de frågorna kommer senare i höst.
Många frågor handlade också om verksamhetsövergång, studiemöjligheter och om trygghetsavtalet gäller för den som tackar nej till att flytta. (Svaret på den sista frågan är att varje enskilt fall prövas individuellt.)

På onsdag besöker Helena Lindberg Karlskoga och Kristinehamn tillsammans med Lennart Hansson-Böe, personalchef på SRV, samt Eva Rundkvist och Susanne Adolphi från sekretariatet.
Thord Eriksson besöker Sandö.

Inga kommentarer: