torsdag, september 18

Liten uppsummering av veckan

Hoppsan, nu rinner tiden iväg med en rasande fart igen.

Onsdag besökte Helena Lindberg Morokulien och trakterna runt Charlottenberg för att följa Triplexövningen 2008, i sällskap av den bland andra den svenska försvarsministern och den norske justitieministern Knut Storberget och många fler. Över 400 deltar i övningen. Thord Eriksson deltog samtidigt i ett möte i Tällberg med beredskapssamordnare från hela mellansverige.

Helena Lindberg hade idag torsdag ett välbesökt möte med medarbetarna i Räddningsverket, uppkopplade på distans. Det kommer en rapport här i bloggen om den saken, förhoppningsvis under fredagen.
På tisdag träffar hon medarbetare på KBM på motsvarande sätt.

I morgon fredag är det insynsråd i SRV. Insynsråd inrättades i januari 2008,och ersatte styrelserna. Det betyder alltså att generaldirektören ensam svarar inför regeringen för myndighetens verksamhet, där det tidigare fanns en styrelse. Insynsrådet är ett rådgivande stöd till GD.
Även KBM har ett insynsråd, liksom SPF.

I fredags för en vecka sedan fastställdes logotypelinjen. Loggan får ni tyvärr inte skåda här ännu eftersom den ska skyddas först och utvecklas något. Men det blir en logotype som kreatörerna på Pangea Design kallat för stjärnan. I ett uppföljande möte idag, torsdag, diskuterades finslipning av logotyp, formulera regler som typsnitt, användning och så vidare. Idag levererade dessutom webb-utredarna sina rekommendationer i muntlig form, rapporten kommer nästa vecka.

Dagens avvärjda rykte handlar om framtiden för SMO-elever på skolorna i Skövde respektive Rosersberg, som alltså nu har fått klart besked om att de kommer att kunna fullfölja sina studier.

Eva

1 kommentar:

Anonym sa...

hej!

Helena nämnde frågan om lokaler i Karlstad på sitt möte med oss medarbetare. Det framkom där att inget bättre alternativ än Karolinen har hittats -so far. Min fråga är; känner ni till att vi har problem med mögel sen en lång tid tillbaka på Karolinen? Anser ni ändå att lokalerna är bra?