onsdag, oktober 8

Elisabeth Söderberg lämnar MSB

Jag har idag lämnat in min begäran om uppsägning. Det innebär att jag inte kommer att bli avdelningschef för risk- och sårbarhetsreducerande arbete inom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

I somras visste jag inte, som så många andra, vad jag skulle arbeta med efter årsskiftet. Detta medförde att jag sökte en tjänst inom WSP, ett konsultföretag, samtidigt som jag sökte tjänst inom MSB. Helt plötsligt hade jag fått tjänsten som avdelningschef för risk- och sårbarhetsreducerande arbete och blivit erbjuden tjänst inom WSP.
Jag ställdes inför utmaningen att välja mellan två mycket spännande tjänster.

Jag har nu fattat ett mycket svårt beslut. Jag kommer att lämna Räddningsverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap för att bli avdelningschef inom WSP. Jag söker mig verkligen inte från något utan går till en för mig ny spännande bransch och en ny utmaning som jag inte vill missa.
Under min resterande tid inom Räddningsverket kommer jag att avveckla den olycksförebyggande verksamheten samtidigt som jag kommer att stödja avdelningschefen för risk- och sårbarhetsreducerande arbete.
Jag hoppas att alla respekterar mitt beslut och att den pågående processen inom myndigheten inte kommer att påverkas.

Elisabeth Söderberg
Räddningsverket
Avdelningschef olycksförebyggande verksamhet

1 kommentar:

Anonym sa...

´Jag tror luften gick ur oss alla på avdelningen igår när vi fick informationen. Men samtidigt så tror jag att alla är glada för din skull. Tack så enormt mycket för ditt kompetenta ledarskap och jag önskar dig lycka till med det nya jobbet.