onsdag, oktober 1

MSB-kommitténs sekretariat reser runt

Onsdag var sekretariatet på resande fötter i olika ärenden. Helena Lindberg åkte på eftermiddagen ned till Båstad för att delta i Plast- och kemiföretagens konferens som pågår där, och medan hon talar farliga ämnen och bygger nätverk i syd gör huvudsekreteraren Thord Eriksson det i norr, i Umeå, på CBRN-dagarna i ett samarrangemang mellan FOI, KBM m. fl.

Tidigare i veckan har Helena Lindberg bland andra träffat storstadspresidierna, vilket handlar om de tre storstädernas ledande tjänstemän/politiker i räddningstjänstfrågor, samlade på Johannes brandstation i Stockholm på årets möte.
I fredags invigde hon och landshövding Per Unckel Stockholms länsstyrelsens nya ledningsplats, vilket vi glömt att blogga om. Nu sitter en fin kopparskylt där på vilken det står "För stärkt samhällsskydd och god beredskap där alla tar ansvar."

Susanne Adolphi och Eva Rundkvist reste till Karlstad under onsdagen för att medverka vid intervjuer av kandidater till befattningar som enhetschefer och Björn Myrberg medverkade även han vid intervjuer men från Stockholm och uppkopplad på videolänk. Svante Werger som blir MSB:s kommunikationsdirektör har även han kastat sig in i arbetet att genomföra intervjuer tillsammans med avdelningscheferna.

Parallellt med alla dessa intervjuer som fortsätter på likartat sätt resten av veckan, pågår ett intensivt arbete med att mejsla fram första utkasten till kravprofiler för nästa omgång befattningar. De ska vara klara 9 oktober är det sagt, men redan fredag denna vecka kommer sekretariatet be att få in de som är klara eller nästan klara, så processen att lägga det gigantiska slutpusslet kan starta genast.
Om det känns lite stressigt för alla som på olika sätt bidrar till arbetet ute på våra myndigheter, så beror det på att nu går det undan!

Vi är periodvis svåra att få tag i då vi ju sitter i intervjuer stor del av dagarna. Därför ber vi samfällt om överseende med den saken och hoppas på tålamod från er som söker oss per telefon eller epost denna vecka i ärenden som inte är akuta.
Är det akut? Skicka sms.

Inga kommentarer: