onsdag, maj 21

Riksdagsbeslut, produktion och möten
Igår tisdag hann vi inte blogga alls, det fanns inte fem minuter över nånstans för någon av oss!
På slutet av dagen träffade hela sekretariatet regeringens utredare landshövdingen i Kalmar län Sven Lindgren, som fått regeringens uppdrag att se över verksamheten i Rosersberg respektive Skövde.

Vad hände mer under tisdagen då?
Ja, det produceras papper. Det läses papper. Två konsultmöten, och en hel del annat.

Lite justeringar av hemsidan ska underlätta för alla läsare. Där finns nu under Aktuellt flera nya flikar, som bereder plats för att lägga ut inte bara utlagda uppdrag, utan också de uppdragsredovisningarna. På en tredje flik under Aktuellt finns de rapporter som så småningom kommer att vara MSB-kommitténs egna rapporter, slutsatser eller i förekommande fall uppdragsredovisningar som kommittén kan stå för.
Det första dokumentet där kommer att bli den bemanningpolicy som nu strax är klar, och som kommer att kommuniceras bland alla medarbetare under kommande vecka.

Och igår fattade riksdagen det historiska beslutet att lägga ner Krisberedskapsmyndigheten, Räddningsverket och Styrelsen för psykologiskt försvar.

Regeringen har även förordnat experter till organisationskommittén. Det betyder att kommittén kan ha sitt första sammanträde på fredag vilket passar väldigt bra i tidsplaneringen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan! Jag tycker inte ni skall "be om ursäkt" för att ni inte hunnit blogga. Den öppenhet ni visar är fantastisk. Vi som levt med SRV är vana vid att det mesta göms för allmänheten. Det har ju också påtalats av Riksrevisionen mfl. Jag har varit med i utbildningsråd/kursplaneråd sedan 1986 och är rätt så luttrad eftersom jag tycker att 90% av det som göms på SRV:s intranät är allmängods på de flesta myndigheters hemsidor som jag besöker. Lycka till och glöm inte att ta en vilopaus ibland.
Robert Jönsson
Brandingenjlörs-och riskhantreingsprogrammet och avd för Brandteknik och Riskhantering. Lunds Tekniska Högskola

Eva sa...

Tack, det värmer!